hanami2011yla.jpg

Helsingin V kirsikankukkajuhla

HANAMI 2012

sunnuntaina 13.5. klo 12 -16:30

Roihuvuoren Kirsikkapuistossa

Ohjelma ->

 

ihmisi_japanilaisessa.jpgHanami on japania ja tarkoittaa suomeksi kukkien katselemista. Hanamia vietetään silloin kun kirsikkapuut kukkivat. Japanilaiset rakastavat kirsikankukkia ja odottavat niiden puhkeamista keväisin. Suomessa asuvat japanilaiset haluavat jakaa tämän ilon suomalaisten kanssa puistossa, jonka puut he ovat itse lahjoittaneet. Roihuvuoren Kirsikkapuistossa ja Japanilaistyylisessä puutarhassa kukkii tänä keväänä yli 240 kirsikkapuuta.

Hanamia vietetään Roihuvuoren Kirsikkapuistossa ja puiston hiekkakentällä. Ohjelmassa klo 12-16:30 mm. Parapara -tanssiesityksiä, Ikebanaa, Budo esityksiä, Haikurunoja sekä Teetaidetta. Myynnissä japanilaisia herkkuja. Tarkempi ohjelma ilmoitetaan toukokuussa.

 Kirsikkapuisto sijaitsee Roihuvuoressa, Roihuvuoren vesitornin alapuolelle, Sahaajankadun ja Abraham Wetterintien kulmassa. Keskustasta pääsee metrolla Herttoniemeen ja perille busseilla 80 ja 82. Pysäköintipaikkoja on rajoitetusti.

Hanami-juhlan tekijöitä ovat FinnPARAnoids, Helsinki Chapter of Ikebana International ry, Japania ry, Japanilainen kouluyhdistys, Japanilaisen kulttuurin ystävät ry, Ki-Ken-Tai-Icchi ry, Suomalais-Japanilainen yhdistys ry, Suomen Chado Urasenke Tankokai yhdistys ry, Roihuvuori-Seura ry, Roihuvuoren kirjasto, Porolahden peruskoulu, Brother Finland Oy, Fazer Makeiset Oy ja Voima kustannus Oy. Kasvualustan juhlalle tarjoaa rakennusviraston Hyvä Kasvaa Helsingissä –liike.

kirsikankukka.jpgKirsikka on japaniksi sakura. Siitä on useita lajikkeita, joiden kukkimisaika vaihtelee. Kirsikankukat kukkivat lähes kaikkialla Japanissa. Hanami on Japanin merkittävin vuotuinen kansanjuhla ja sakuran edistymistä seurataan mediassa. Japanin säätoimisto julkaisee joka maaliskuu ennusteet suosituimman sakuran-lajikkeen kukkimiselle ympäri maata. Kausi alkaa maaliskuussa Kyushulla ja toukokuussa Hokkaidolla. Eteläisimmällä saarella Okinawalla on jo tammikuussa kirsikan kukkimiseen otolliset säät.

 Kuva:Vesa Mäkinen

 Hanami 2009
Kuva: Vesa Mäkinen


Sakuran merkitys japanilaiselle on syvä ja se on tärkeä osa hänen elämäänsä. Vuoden 52 viikosta vain vajaan kahden viikon verran se muistuttaa japanilaisia elämän lyhyydestä ja kaiken kauniin katoavaisuudesta.

 Seuraa kukinnan kehittymistä

Tämän vuoden kukinnan kuvaa valokuvaaja Reza Jafari. Vuoden 2012 kirsikankukinta→

 

naamakirja.jpg

 

 

Hanami 2012 mainos.pdf

Hanami 2011 mainos.pdf→ 

Hanami 2010 mainos.pdf

Aikaisempien vuosien kukinnat

Kuvia vuoden 2011 kirsikankukinnasta kuvaajana Kai Lindqvist→
Kuvia vuoden 2010 kirsikoiden kukinnasta kuvaajana Vesa Mäkinen→
Kuvia vuoden 2009 kirsikankukinnasta kuvaajan Otto-Ville Mikkelä→

Kuvia aikaisemmilta juhlilta

Kuvia IV hanamijuhlista 22.5.2011
Kuvia III hanamijuhlista 22.5.2010→
Kuvia II hanamijuhlista 10.5.2009→
  Lisätietoa hanamista muualla→ 

Lisätietoa juhlista:

Otto-Ville Mikkelä

ovmikkela[at]gmail.com

facebook logoHanami 2012 tapahtuma facebookissabrother.jpg  Geisha CCC LOGO rgb 160x110-1  voima.jpg
kulke_rgb_fi.jpg                                hyva_kasvaa.jpg

hanami2011ala.jpg