Tule sellaisena kuin olet!

PALVELUKESKUS järjestää ohjattua, maksutonta, toimintaa helsinkiläisille kotona asuville eläkeläisille. Roihuvuoren palvelukeskuksesta löydät mm. kuntosalin, kaksi asiakastietokonetta ja Helsingin kaupunginkirjaston sivutoimipisteen.

Samoissa tiloissa on myös ravintola. Aamiasta on tarjolla ma-pe klo 8.30-10.00 ja lounasta joka päivä klo 11.00-14.00. Lounaslistan näet tästä linkistä.

Palvelukeskus on auki arkisin klo 8-16 ja kaikki toiminta on maksutonta palvelukeskuskortin haltijoille. Palvelukeskuskorttiin ovat oikeutettuja kaikki helsinkiläiset eläkeläiset ja työttömät ja he saavat kortin veloituksetta palvelukeskuksen neuvonnasta.

Kaikki kuukausikalenterin ryhmät ja tapahtumat ovat avoimia ja niihin voi tulla mukaan milloin vain. Kuukauden tapahtumakalenterin näet tästä linkistä.

Kaikki ryhmät kokoontuvat Roihuvuoren palvelukeskuksella (Punahilkantie 16) ellei toisin mainita. 

LIIKUNTARYHMÄT

Ohjatuista pienliikuntaryhmistä saat lisätietoa palvelukeskukselta. Pienryhmiin ilmoittautudaan aina koko kevät/syyskaudelle. Tällä hetkellä ryhmät ovat täynnä.

Tiistaisin klo 9.30-10.15 on juhlasalissa fysioterapeutin ohjaama tuolijumppa. Ryhmään ei tarvitse ilmoittautua. Tule mukaan!

Liikuntaryhmien lisäksi palvelukeskuksella on mahdollisuus omatoimiseen kuntosaliharjoitteluun:


Ma, klo 8-10 ja 12-14

Ti, klo 8-10 ja 14-16

Ke, klo 8-9 ja 14-16

To, klo 8-9 ja 14-16

Pe, klo 8-10 ja 13.15-16

La-su klo 10-14 (kulku sivuovesta)

Ennen omatoimisen kuntosaliharjoittelun aloittamista, käythän tiistain laiteopastuksessa:

Tiistai klo 12–14, Kuntosalin laiteopastus

Opastuksessa saat perehdytyksen palvelukeskuksen kuntosalin paineilmalaitteisiin ja perustietoutta lihaskuntoharjoittelusta. Toivomme, että kaikki uudet harjoittelijat kävisivät laiteopastuksessa ennen omatoimista harjoittelua. Varaa aika soittamalla  fysioterapeutille, puh. 09 310 60701.

AVOIMET RYHMÄT

Maanantai

klo 13:30-14:30 Musiikkiryhmä
Mukava porukka, jossa kaikkia yhdistää kiinnostus musiikkiin. Musiikkiryhmässä kuunnellaan pääasiassa yhdessä musiikkia - eri artisteja ja musiikkilajeja.

Tiistai
klo 9.30-11.30 Herttoniemen Pilke on vertaisryhmä päihteitä käyttäville eläkeläisille ja työttömille. Pilkkeessä ei yritetä raitistaa ketään vaan voit tulla porukkaan juuri sellaisena kuin olet. Saat Pilke-porukassa aamupalan ja juttuseuraa. Ohjaavat vastaavat myös mielellään, jos sinulla on kysyttävää palveluista tai tuista.

Herttoniemen Pilke kokoontuu kesäisin Herttoniemen metron ja pyöräkeskuksen välisellä aukiolle kahvin ja voileipien kanssa. Talvisin pääsemme tuulen suojaan pyöräkeskuksen tilaan.

klo 12-12:30 Bingo
Pelataan hyvällä porukalla tuttua bingoa. Kaksi kierrosta, täydellä laudalla bingo. Voittajalle pieni makea palkinto.

klo 13-14 Miesten ryhmä
Pelataan miesten kesken mölkkyä, petankkia, sisä-curlingia, korttia ja vaikka mitä... Joka kuun ensimmäinen tiistai keilausta Myllypurossa. 

Keskiviikko
klo 10-13 Enter ry:n digineuvonta Opastusta älykännyköiden, tablettien ja yleisesti internetin käyttöön. Varaa aika neuvonnasta puh. 09 310 60790.

klo 11:30-12:30 Kulttuurinurkka 
Mukava ryhmä, jossa ihmetellään yhdessä kaikkea kulttuuriin liittyvää. Kulttuuri on laaja käsite ja ryhmäläiset määrittelevät itse aiheet. 

Torstai
klo 9.30-11.30 Roihuvuoren Pilke on vertaisryhmä päihteitä käyttäville eläkeläisille tai työttömille. Pilkkeessä ei yritetä raitistaa ketään vaan voit tulla porukkaan juuri sellaisena kuin olet. Saat Pilke-porukassa aamupalan ja juttuseuraa. Ohjaavat vastaavat myös mielellään, jos sinulla on kysyttävää palveluista tai tuista.
Ilmoittaudu Maarit 09-310 45125.

klo 14:00-14:45 Yhteislaulu Koko talon yhteinen yhteislauluhetki aulassa. Tule mukaan laulamaan ikivihreitä sävelmiä!

klo 14-15:30 Avoin muistiryhmä
Vertaistukiryhmä muistisairauden alkuvaiheessa oleville tai jos epäilet että sinulla on muistisairaus. Vinkkejä aivoterveyteen ja arjen muistipulmiin, muistiterveyttä ylläpitäviä toiminnallisia harjoituksia.

Perjantai
klo 12:30-13:30 Aivojumppa
Ratkotaan ja pohditaan yhdessä erilaisia tehtäviä, jotka saavat harmaat aivosolumme liikenteeseen. Ei kilpailua, eikä pisteiden laskua vaan naurua ja mukavaa yhdessäoloa. 

Lisätietoja neuvonnasta 09 310 60790.

 

KYSY MYÖS


Palvelukeskuksella toimii myös vuoden kestäviä suljettuja vertaistukiryhmiä, jotka kokoontuvat kerran viikossa. Ryhmiä käynnistetään tarpeen mukaan. Uuteen ryhmään tarvitaan vähintään kahdeksan osallistujaa. Tiedustelun alla olevista ryhmistä Maaritilta puh. 09 310 45125.

Kööri tarjoaa vertaistukea eläkeläisille, jotka ovat pohtineet alkoholinkäyttönsä vähentämistä ja haluavat tukea siihen. Avoimen keskustelun lisäksi käsitellään ryhmäläisten valitsemia teemoja ja omia tavoitteita. Ryhmä on suunnattu erityisesti noin kuusikymppisille. 

Aiempien vuosien kööriläisten jatkoryhmä kookoontuu kerran kuussa,
uudet jäsenet ovat tervetulleita ryhmään vaikka vuoden kestänyttä Kööriä ei ole käynytkään.

Peesi on vertaistukiryhmä eläkeläisille, joiden läheisellä on riippuvuusongelma. Ryhmän tavoitteena on auttaa sairastuneen rinnalla kulkijaa parantamaan omaa elämänlaatuaan sekä tunnistamaan ja muuttamaan haasteellisia vuorovaikutuskuvioita, jotta kaikki osapuolet voisivat paremmin. Pohdimme mitä vaihtoehtoja on nalkuttamiselle, anelulle ja uhkailulle. 

Vire-ryhmä on vuoden kestävä, ohjattu keskustelu-vertaistukiryhmä eläkeläisille, jotka kokevat mielialan laskua tai masennusta. Osallistujat voivat jakaa kokemuksiaan mielialaongelmistaan ja niistä toipumisesta. Vireessä käsitellään osallistujien toivomia teemoja ja ryhmässä on mahdollisuus saada lisää ymmärrystä ja tietoa masennuksesta.

Omahoitovalmennus-ryhmiä alkaa idän alueella yksi keväällä ja yksi syksyllä. Ryhmä on tarkoitettu muistisairaille ja heidän omaisilleen. Kummankin osapuolen erilliset ryhmät kokoontuvat samanaikaisesti kahdeksan kertaa. Tavoitteena on saada vertaistukea sekä ratkaisuja ja tukea arjen ongelmiin.