Taidetta Roihuvuoressa

Roihuvuoren taidetta

Roihuvuoresta löytyy monenlaista taidetta, kuten patsaita, ympäristötaidetta, näyttelyitä ja erilaisia tapahtumia.

Olemme luoneet tälle sivulle linkkejä ja tietoja erilaisista Roihuvuoressa ja lähialueilla sijaitsevista taideteoksista. 

 

vesitorni 

Roihuvuoren vesitornin nimi on "Vesirousku". Torni rakennettiin 1976–1977.
Sen on suunnitellut arkkitehti Simo Lumme. Tornin jalkaan maalatun seinämaalauksen nimi on "kuula" ja se on graafikko Heikki Kuulan suunnittelema. Maalaus valmistui vuonna 2006.

Kuvia vesitornista kesäkuulta 2016.   

Roihuvuori Water Tower 2011 (Wikipedia)

Roihuvuoren kirjaston/Porolahden peruskoulun edustalla sijaitsee Taisto Martiskaisen veistos "Kiikkujat"  ("Välitunti"), taideteos on valmistunut vuonna 1964.
Osoite Roihuvuorentie 2.  Lisätietoja Helsingin patsaista.  

Taisto Martiskainen Kiikkujat 1964

Tuhkimon kylätalo ja Tuhkimonpuisto. Osoite Tuhkimonpuisto, Tuhkimontie 10-12. 

kylätalo maalaus

Roihuvuoren kirkko on valmistunut vuonna 1970 (arkkitehti Lauri Silvennoinen). Alttaritauluna on lasimaalaus "Circulum vitae", "Elämän pyörä" (taidemaalari Reino Hietanen). Osoite Tulisuontie 2. 

Kuvia kirkon sisältä.

Roihuvuoren kirkko

kirkko lasimaalaus

Roihuvuoren japanilaistyylinen puutarha valmistui vuonna 1998, se rakennettiin Jukka Toivosen aloitteesta. Toteutus Virve Veisterä (maisema-arkkitehti), Jukka Toivonen (työnjohtaja) ja Kaisu Ilonen (puistosuunnittelija). Osoite Roihuvuorentie 10-18.

Japanilaistyylinen puutarha 2

Kahvila Rio, vaihtuvia näyttelyitä. Osoite Roihuvuorentie 9 (Roihuvuorentien ja Keijukaistentien risteyksessä, talon takapääty). 

Rio logo

Herttoniemen duunarit, ympäristötaideteos Roihupellossa. 

duunarit 1

 

Roihuvuoren ala-aste eli "Vuorenpeikontien koulu" valmistui vuonna 1967 arkkitehti Aarno Ruusuvuoren suunnittelemana. Betoniarkkitehtuuristaan tunnetun koulun sisätilojen värisuunnittelu ja taideteoksiet on toteutettu yhteistyössä kuvataiteilija Anitra Lucanderin kanssa. Koulun peruskorjaus ja saneeraus valmistui syyskuussa 2015 (kuvakertomus). 

ScreenHunter 730 Sep. 13 13.04

 

Roihuvuoren ala-asteen peruskorjauksen ajan (2015-2016) on työmaan ympärille pystytetty lauta-aita toiminut epävirallisena graffiti-taiteen alustana.  
Aita purettiin toukokuun lopussa vuonna 2016. 

2016 05 graffiti Pekka Mäkelä

Ostarin vieressä Roihuvuorentien ja Tulisuontien risteyksessä sijaitseva kortteli uudistuu. Paikalla nyt sijaitseva liiikerakennus sekä Roihuvuoren lämmön rakennukset puretaan ja paikalle rakennetaan asuin- ja liiketalo. Syyskuussa 2016 talon seiniin ilmestyi varsinainen graffiti-näyttely. Talot on maalattu talon omistajien suostumuksella ennen niiden purkua (juttu). 

 P Makela 4

Herttoniemi-seuran web-sivuille on koottu katsaus Herttoniemen patsaisiin ja muistomerkkeihin.  

Roihupelto patsas "viesteja tuntemattomille"