PALVELUKESKUS järjestää ohjattua, maksutonta, toimintaa helsinkiläisille kotona asuville eläkeläisille. Samoissa tiloissa oleva ravintola Helmi tarjoilee lounasta päivittäin klo 10.30-11.30.

Lounaslistan näet tästä.

Roihuvuoren palvelukeskuksesta löydät kahvila Sumppilan (avoinna arkisin klo 9-15) kuntosalin, kaksi asiakastietokonetta ja fysioakustisen tuolin, johon voi varata hoitojaksoja.

Palvelukeskus on auki arkisin klo 8-16 ja kaikki toiminta on maksutonta palvelukeskuskortin haltijoille. Palvelukeskuskorttiin ovat oikeutettuja kaikki helsinkiläiset eläkeläiset ja työttömät ja he saavat kortin veloituksetta palvelukeskuksen neuvonnasta.

Kaikki kuukausikalenterin ryhmät ja tapahtumat ovat avoimia ja niihin voi tulla mukaan milloin vain. Kuukauden tapahtumakalenterin näet tästä linkistä.

Kaikki ryhmät kokoontuvat Roihuvuoren palvelukeskuksella (Kettutie 8) ellei toisin mainita. 

LIIKUNTARYHMÄT

Ohjatuista pienliikuntaryhmistä saat lisätietoa palvelukeskukselta. Pienryhmiin ilmoittautudaan aina koko kevät/syyskaudelle.

Liikuntaryhmien lisäksi palvelukeskuksella on mahdollisuus omatoimiseen kuntosaliharjoitteluun:


Ma, klo 8:15–10 ja klo 12-14:00

Ti, klo 8:15-9:30 ja klo 14-15:30

Ke, klo 8:15-10:00 ja klo 14:00-15:30

To, klo 8:15-9:30 ja klo 14:00-15:30

Pe, klo 8:15–10 ja klo 13-15:30

Ennen omatoimisen kuntosaliharjoittelun aloittamista, käythän tiistain laiteopastuksessa:

Tiistai klo 12–14, Kuntosalin laiteopastus

Opastus palvelukeskuksen kuntosalin laitteisiin ja perustietoutta lihaskuntoharjoittelusta. Toivomme, että kaikki uudet harjoittelijat kävisivät laiteopastuksessa ennen omatoimista harjoittelua. Varaa aika soittamalla  fysioterapeutille, puh. 09 310 60701.

AVOIMET RYHMÄT

Maanantai

klo 13:30-14:30 Musiikkiryhmä
Mukava porukka, jossa kaikkia yhdistää kiinnostus musiikkiin. Musiikkiryhmässä kuunnellaan pääasiassa yhdessä musiikkia - eri artisteja ja musiikkilajeja.

Tiistai
klo 12-12:45 Bingo
Pelataan hyvällä porukalla tuttua bingoa. Kaksi kierrosta, täydellä laudalla bingo. Voittajalle pieni makea palkinto.

klo 13-14 Miesten ryhmä
Pelataan miesten kesken mölkkyä, petankkia, sisä-curlingia, korttia ja vaikka mitä... Joka kuun ensimmäinen tiistai keilausta Myllypurossa. 

klo 14:30-16:00 Omaishoitajien iltapäivä (parittoman viikon tiistaisin)
Vertaistukiryhmä kaikenikäisille omaishoitajille. Avointa keskustelua, tietoa ja toiveiden mukaan yhteisiä retkiä vain omaishoitajien kesken tai yhteisesti hoidettavien kanssa.

Keskiviikko
klo 10-13 Enter ry:n digineuvonta
Opastusta älykännyköiden, tablettien ja yleisesti internetin käyttöön.
Varaa aika neuvonnasta puh. 09 310 60790.

klo 11:30-12:30 Kulttuurinurkka
Mukava ryhmä, jossa ihmetellään yhdessä kaikkea kulttuuriin liittyvää. Kulttuuri on laaja käsite ja ryhmäläiset määrittelevät itse aiheet.

klo 13-14:30 Pieni piiri
Avoin keskusteluryhmä, jossa voi jakaa henkilökohtaisiakin aiheita. Ohjelmassa kuulumisten vaihtoa, ryhmäläisten valitsemia teemoja (esim. kevyttä liikuntaa, keskustelua tietystä aiheesta) ja kuukausittainen retki vaikkapa lähiravintolaan tai ilmaiseen näyttelyyn. 

Torstai
klo 13:00 Leffafanit
Omatoiminen ryhmä katsoo yhdessä valitsemiaan elokuvia.

klo 14:00-14:45 Yhteislaulu
Koko talon yhteinen yhteislauluhetki aulassa. Tule mukaan laulamaan ikivihreitä sävelmiä!

klo 14-15:30 Avoin muistiryhmä
Vertaistukiryhmä muistisairauden alkuvaiheessa oleville tai kaikille jotka kokevat muistinsa heikentyneen. Vinkkejä aivoterveyteen ja arjen muistipulmiin, muistiterveyttä ylläpitäviä toiminnallisia harjoituksia.

Perjantai
klo 12:30-13:30 Aivojumppa
Ratkotaan ja pohditaan yhdessä erilaisia tehtäviä, jotka saavat harmaat aivosolumme liikenteeseen. Ei kilpailua, eikä pisteiden laskua vaan naurua ja mukavaa yhdessäoloa. 

HUOMIOI, ETTÄ OSA RYHMISTÄ SAATTAA OLLA KESÄLLÄ TAUOLLA. 
Varmista tilanne neuvonnasta 09 310 60790.

 

MUUT RYHMÄT


Palvelukeskuksessa toimii myös vertaistukiryhmiä, joihin täytyy ilmoittautua. Osa ryhmistä on vuoden kestäviä suljettuja ryhmiä, osa toimii vakituisesti kerran viikossa tai kerran kuussa. Jos haluat mukaan vertaistukiryhmään, ota ensin yhteyttä sosiaaliohjaajaan, puh. 09 310 45125.

Tällä hetkellä pyörivät ryhmät:

Pilke on vertaistukiryhmä alkoholin kanssa tasapainoileville eläkeläisille. Elämäntavan täydellinen muuttaminen ei ole Pilke-porukan tavoite, vaan Pilke-porukka tarjoaa kaveruutta, toimintaa, osallisuutta ja sisältöä arkipäivään. Porukkaan voi tulla mukaan milloin vain, sellaisena kuin on. Pilke tarjoaa vaihtoehdon kapakalle, paikan jonne voi tulla viettämään aikaa hyvässä seurassa ilman alkoholia. Pilke-porukoita on kaikissa Helsingin palvelukeskuksissa - meillä Roihuvuoren kirkolla ja Herttoniemen entisen sairaalan tiloissa.

Kööri tarjoaa vertaistukea eläkeläisille, jotka ovat pohtineet alkoholinkäyttönsä vähentämistä ja haluavat tukea siihen. Avoimen keskustelun lisäksi käsitellään ryhmäläisten valitsemia teemoja ja omia tavoitteita. Ryhmä on suunnattu erityisesti noin kuusikymppisille. Kööri on vuoden kestävä suljettu ryhmä, joka kokoontuu kerran viikossa.

Tällä hetkellä ei ohjattua vuoden kestävää ryhmää mutta  aiempien vuosien kööriläisten jatkoryhmä kookoontuu kerran kuussa.

Kysy myös:

Peesi on uusi vertaistukiryhmä eläkeläisille, joiden läheisellä on riippuvuusongelma. Ryhmän tavoitteena on auttaa sairastuneen rinnalla kulkijaa parantamaan omaa elämänlaatuaan sekä tunnistamaan ja muuttamaan haasteellisia vuorovaikutuskuvioita, jotta kaikki osapuolet voisivat paremmin. Pohdimme mitä vaihtoehtoja on nalkuttamiselle, anelulle ja uhkailulle.

Vire-ryhmä on vuoden kestävä, ohjattu keskustelu-vertaistukiryhmä eläkeläisille, jotka kokevat mielialan laskua tai masennusta. Osallistujat voivat jakaa kokemuksiaan mielialaongelmistaan ja niistä toipumisesta. Vireessä käsitellään osallistujien toivomia teemoja ja ryhmässä on mahdollisuus saada lisää ymmärrystä ja tietoa masennuksesta.

Omahoitovalmennus-ryhmiä alkaa idän alueella yksi keväällä ja yksi syksyllä. Ryhmä on tarkoitettu muistisairaille ja heidän omaisilleen. Kummankin osapuolen erilliset ryhmät kokoontuvat samanaikaisesti kahdeksan kertaa. Tavoitteena on saada vertaistukea sekä ratkaisuja ja tukea arjen ongelmiin.