Paras paikka asua!

PALVELUASUMISEN puolella on yhteensä noin 150 asukasta. Roihuvuoren monipuolisessa palvelukeskuksessa on kuusi ryhmäkotia, joissa asuu ympärivuorokautista hoivaa tarvitsevia asukkaita. Poikkeuksena ryhmäkoti Melukylä, jonne tullaan asumaan lyhytaikaisille jaksoille. Melukylässä tavoitteena on ensisijaisesti kuntouttaa asiakas kotiin tukitoimien avulla. Roihuvuoren ryhmäkodit ovat saaneet nimensä Astrid Lindgrenin satujen mukaan. Alla näet kaikki ryhmäkotimme ja missä kerroksessa ne sijaitsevat.

Kissankulma (2A): muistisairaiden asukkaiden koti.
Kissankulmassa on tarjolla myös lyhytaikaishoitoa.

Kultakukko (2B): muistisairaiden asukkaiden koti

Melukylä (3A): arviointi- ja kuntoutusyksikkö

Ronja (3B): psykogeriatristen asukkaiden koti

Huvikumpu (4A): liikunta- ja toimintarajoitteisten asukkaiden koti

Omenakumpu (4B): muistisairaiden asukkaiden koti

Roihuvuoren monipuolisella palvelukeskuksella on tällä hetkellä myös kuusi tukiasuntoa naapurissa sijaitsevassa Helsingin kaupungin vuokratalossa. Tukiasuntoasukkaat asuvat normaalissa vuokra-asunnossa mutta saavat tukipalveluja ryhmäkoti Ronjasta ja palvelukeskuksesta. Tavoitteena on tukea kotona asumista mahdollisimman pitkään.

Roihuvuoren monipuolisen palvelukeskuksen palveluasumiseen voi hakea oman alueensa sosiaali- ja lähityön sosiaalityöntekijän kautta. Edellytyksenä on ympärivuorokautinen hoivan tarve, jota kotihoito ei voi enää tarjota.